Albertina Restaurant & Wine

Dominikańska 3, 31-043 Kraków

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

99
Przystawka / zupa
KWAŚNICA - dorada wędzona / kurki / lubczyk
Danie główne
FILET Z SANDACZA - bisque rakowy / szafran / kukurydza / kiszona cytryna / szczypiorek
Deser
KUKURYDZA Z ROKITNIKIEM - orzech laskowy / kakao / magnolia
Alergeny zawarte w Menu A:
ryby, seler, gluten, mleko, jaja, skorupiaki, orzech laskowy

Menu B

99
Przystawka / zupa
PIECZONY BATAT - szpinak / śmietana wegańska / jarmuż / suszony pomidor
Danie główne
KLUSECZKI DYNIOWE - piklowana dynia / trufla / czosnek niedźwiedzi / pestki dyni
Deser
KUKURYDZA Z ROKITNIKIEM - orzech laskowy / kakao / magnolia
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, mleko, orzech laskowy, jaja

Albertina Restaurant & Wine

Albertina Restaurant & Wine to zupełnie wyjątkowy w skali Krakowa, nowatorski koncept kulinarny, stworzony z pasji do wina i sztuki kulinarnej, i w szczególności z pragnienia promowania w Krakowie sztuki umiejętnego łączenia kuchni i wina – w oparciu o zasady food&wine pairingu. Kluczową ideą jaka przyświeca twórcom tego niecodziennego miejsca, jest chęć kreowania przestrzeni możliwie jak najbardziej harmonijnej. Chęć stworzenia klimatu, w którym świat wysublimowanej kuchni fine dining mógłby swobodnie przenikać się z bogactwem i różnorodnością świata win. Owocem takiego podejścia są minimalistyczne, czyste i jasne wnętrza Albertiny, w których autorskie kreacje kulinarne Grzegorza Fica prezentują zarówno piękno i zasobność kuchni polskiej w odświeżonej formie, jak i wszechstronność tradycji kulinarnych południa Europy. Kierując się zasadą, iż doskonała kuchnia powstać może wyłącznie przy użyciu znakomitych składników, niezmienną podstawę każdego menu stanowią wyłącznie starannie wyselekcjonowane, sezonowe i lokalne produkty o największym twórczym potencjale, a także stale dostępne, świeże owoce morza z własnego homarium.