Bar Pod Rybą

Piwna 61/63 61/63, 80-831 Gdańsk

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

69
Przystawka / zupa
Zupa pomidorowa z makaronem to serce polskiej kuchni. To danie, to sentymentalna podróż w głąb polskich korzeni. Naszą zupę pomidorową przygotowujemy na bazie naturalnych składników. Pełnię smaku czerpiemy z soczystych i dojrzałych pomidorów, do których dodajemy delikatnie podsmażony czosnek. Całość wieńczą aromaty świeżej pietruszki, marchwi i słodkiej papryki.
Danie główne
Nasz placek ziemniaczany po zbójecku to prawdziwy klejnot polskiej kuchni. Delikatny, kruchy placek nadziewany farszem ze smażonej i wolno duszonej łopatki wieprzowej z pieczarkami, cebulą, groszkiem, selerem i marchwią. Podawany jest z buraczkami z cebulką oraz kleksem kwaśnej śmietany. Idealny wybór dla miłośników Polskiej Kuchni
Deser
Domowy sernik podawany na sosie malinowym to wyjątkowy deser, który przeniesie Was w świat tradycyjnych smaków i domowych wypieków. Słodki, lekko kwaskowaty smak malinowego sosu doskonale komponuje się z kremową konsystencją sera.
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, gorczyca, jaja, laktoza, mleko, seler

Menu B

69
Przystawka / zupa
Żurek z jajkiem, to prawdziwa polska klasyka, która od lat zachwyca nas swoim bogatym smakiem i aromatem. Gęsta, lekko kwaśna zupa przygotowywana na bazie zakwasu z mąki żytniej, wzbogacona kawałkami podsmażonej białej kiełbasy i jajka ugotowanego na twardo.
Danie główne
Pieczony ziemniak z kurkami po białowiesku i smażoną polędwiczką wieprzową z gorgonzolą z sosem czosnkowym. To duży pieczony ziemniak delikatnie przyrumieniony w piecu, z chrupiącą skórką z dodatkiem masła i przypraw wypełniony farszem z kurek w sosie śmietanowym z cebulą i koperkiem. Podawany z pociętą w plastry a następnie podsmażoną polędwiczką wieprzową w sosie gorgonzola z zieloną pietruszką. Serwowany z sosem czosnkowym. To danie to nowoczesna odsłona polskiej kuchni zaskakująca smakiem i sposobem podania.
Deser
Makowiec z lukrem i rodzynkami jest naszym dumnie zachowanym przepisem rodzinny, pełnym mielonego maku, który nadaje mu wyrazisty smak. Delikatne ciasto idealnie komponuje się z chrupiącym lukrem.
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, jaja, laktoza, mleko, seler, migdał, orzech laskowy, orzech włoski, kokos

Bar Pod Rybą

Bar pod Rybą - to restauracja, w której unosi się zapach pieczonego ziemniaka, soczystych sałatek i wyśmienitych ryb. Naszą pasją jest serwowanie Tradycyjnej Polskiej kuchni w połączeniu z kuchniami z różnych regionów świata w niecodziennej odsłonie. Specjalizujemy się w pieczonych ziemniakach i plackach ziemniaczanych podawanych na wiele sposobów. Wszystkie dania przygotowujemy z największa dbałością o szczegóły na bazie świeżych i naturalnych składników. To miejsce, w którym tradycja spotyka się z nowoczesnością. Odkryj kulinarne cuda w Barze pod Rybą i pozwól nam zabrać Cię w niezapomnianą podróż smaków.