Restauracja Bistro Jajo

Kołobrzeska 12, 78-200 Białogard

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

69
Przystawka / zupa
Rosół tradycyjny, wolno gotowany na czterech mięsach, szponder nadaje mu ciemniejszą barwę ale bardziej intensywny smak, podawany z makaronem Naszego wyrobu
Danie główne
Pierogi ruskie, nazwa pochodzi od Rusi Kijowskiej, obecnej Ukrainy, wypełnione przepysznym farszem z twarogu z ekologicznego gospodarstwa oraz najlepszych ziemniaków w idealnym balansie, podkręcone konfitowanym czosnkiem oraz majerankiem.
Deser
Maliny na ciepło z gałką lodów waniliowych oraz delikatną bitą śmietaną.
Alergeny zawarte w Menu A:
laktoza, jaja, gluten

Menu B

99
Przystawka / zupa
Krem flaga, połączenie kremu z pomidorów oraz kremu czosnkowego, podany z grzankami. Krem z pomidorów słodkich pellati dojrzewających w pełnym słońcu. Krem czosnkowy z przepisu Magdy Gessler z konfitowanego polskiego czosnku.
Danie główne
Pierś z polskiej, hodowlanej kaczki na sosie żurawinowym podana z glazurowaną szarą renetą oraz purre z batatów. Długo smażona od "zimnej patelni" , w środku różowa na zewnątrz chrupiąca. Odpowiednia marynata nadaje jej niepowtarzalnego smaku.
Deser
Gruszka w kąpieli jagodowej - Gruszka konferencja gotowana w czerwonym winie i jagodach, z delikatnym mascarpone, podana na redukcji sosu jagodowego, obsypana płatkami prażonych migdałów.
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, jaja, laktoza, migdał, mleko

Restauracja Bistro Jajo

Restauracja po Kuchennych Rewolucjach, charakteryzująca się nowoczesną kuchnią polską. Nasze dania opierają się na regionalnych produktach z elementami "białej kuchni" czyli mącznej, jajecznej, świeżej i lekkiej, dla urozmaicenia dań, nie stronimy od makaronów, burgerów czy pizz, ale zawsze są to autorskie dania, pozwalające Nam się mocno wyróżnić, a Naszym gościom poznać niesamowite smaki Bistro Jajo