Hektor1970

Świętokrzyska 34, 00-049 Warszawa

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

99
Przystawka / zupa
Żur staropolski na zakwasie żytnim, gotowany na wędzonych żeberkach i kościach z pieczoną białą kiełbasą i jajkiem na twardo
Danie główne
Gulasz myśliwski z dzika na czerwonym winie z borowikami, suszoną śliwką i czosnkiem niedźwiedzim podawany z buchtami na parze i chrustem grzybowym
Deser
Śliwka zapiekana z miodem pitnym i kruszonką z creme fraiche i brązowym cukrem
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, laktoza, pistacje, seler, soja

Menu B

99
Przystawka / zupa
Barszcz czerwony na zakwasie z buraków i jabłek podawany z szalotkową tartą z serem dojrzewającym i tymiankiem
Danie główne
Chrupiące rydze z wędzoną słoniną i prażonymi orzechami włoskimi podawane ze smażonymi kopytkami z serem bursztyn, szczypiorkiem i piklowaną wiśnią
Deser
Śliwka zapiekana z miodem pitnym i kruszonką z creme fraiche i brązowym cukrem
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, seler, soja, jaja, laktoza, mleko

Hektor1970

Restauracja Hektor jest obecna na warszawskiej mapie smakoszy od 1970 roku. Hektor powstał z miłości do polskiej kuchni. Tutaj klasyka spotyka się z nowoczesnością. Naturalne dania bez konserwantów to nasz atut. Wszystkie nasze potrawy przygotowywane są na bieżąco, dzięki temu są zawsze świeże i zachowują swój wspaniały aromat. Karta autorskich oraz tradycyjnych dań skomponowana jest z bogactwa sezonowych składników. Nasze produkty pochodzą od najlepszych polskich dostawców i gospodarstw rolnych. Zapraszamy! Razem z nami możesz na nowo odkryć smaki dzieciństwa, albo zakochać się w nowoczesnym wydaniu polskiej kuchni.