Zajazd Pod Zamkiem

Struga 3a, 11-400 Kętrzyn

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

69
Przystawka / zupa
Aksamitny krem z pieczonej dyni podany z chrupiącymi chipsami z marchwi i pietruszki.
Danie główne
Miętus pieczony w oliwie czosnkowo-ziołowej podany z domowymi frytkami przygotowywanymi na miejscu.
Deser
Puszysty i lekki sernik na kruchym spodzie oprószony obłoczkiem z cukru pudru.
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, seler, ryby, mleko, jaja, laktoza

Menu B

99
Przystawka / zupa
Zupa szczawiowa podana na puree ziemniaczanym ze smażonym żółtkiem w chrupiącej skorupce, okraszona duszonym szpinakiem z boczkiem
Danie główne
Pręga wołowa, która w piecu spędza 18 godzin, aby mięso nabrało odpowiedniej kruchości i delikatności oraz rozpadało się na talerzu i rozpływało w ustach. Podana na puree ziemniaczanym z delikatnym sosem z leśnych grzybów i smażonych pieczarek.
Deser
Jabłecznik na kruchym spodzie podany na ciepło z zimną gałką lodów waniliowych.
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, jaja, laktoza, mleko, seler, ryby

Zajazd Pod Zamkiem

Nasze motto to: „ Ma być smacznie jak u mamy, gościnnie jak w domu i wykwintnie jak w restauracji”. W naszym menu królują tradycyjne dania kuchni polskiej, gościnność płynie w naszych żyłach a kucharze mają ogromną pasję do gotowania, co widać zaczynajac swoją kulinarną podróż od domowego rosołu aż po wyszukaną pręgę wołową czy roladę z królika. Kilka lat temu przeszliśmy Kuchenne Rewolucje, co dało nam zastrzyk energii i wiele inspiracji do ciągłego rozwoju. Znajdujemy się obok kętrzyńskiego zamku, co powoduje, że chcemy utrzymywać wysoki poziom, aby turyści zachwycali się nie tylko piękną architekturą ale również regionalnymi smakami.