Karczma Pod Sokołem

Grodzieńska 51, 16-100 Sokółka

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

99
Przystawka / zupa
Żurek na zakwasie razowym z własnoręcznie robioną białą kiełbasą i jajkiem.
Danie główne
Schabowy z kością, puree, kiszona kapusta w główce.
Deser
Sernik dyniowy z miodem i lawendą
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, gorczyca, jaja, laktoza, mleko, seler

Menu B

99
Przystawka / zupa
Tatar ze świecy wołowej, żółtko sous vide, majonez borowikowy, pikle, kurki marynowane, ziemia razowa.
Danie główne
Pielmieni z jagnięciną, kwaśną śmietana, kapusta po podlasku.
Deser
Sernik dyniowy z miodem i lawendą
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, gorczyca, jaja, laktoza, mleko, seler

Karczma Pod Sokołem

Od przeszło 20 lat staramy się zaoferować Państwu to, co na Podlasiu najsmaczniejsze. Z dumą czerpiemy z podlaskich tradycji kulinarnych, jak również sami staramy się je odtwarzać i kultywować, dlatego w naszych daniach wykorzystujemy wędliny oraz mięsa długo dojrzewające własnej produkcji, takie jak Kumpiak Podlaski, Kindziuk Podlaski, a także Ser Suszony Podlaski. Połączenie tradycyjnych receptur z najnowszymi trendami fine dining-u stwarza możliwość spojrzenia na kuchnię naszego regionu z zupełnie innej perspektywy. Zapraszamy zatem w nasze progi na dobry obiad i niezwykłą podróż po smakach Podlasia!