MAŁE ŻUŁAWY

Kopernika 2, 82-230 Nowy Staw

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

69
Przystawka / zupa
Zupa Rybna aromatyczny wywar z wędzonego dorsza, wzbogacony delikatnym porem, świeżymi ziołami oraz złocistą cebulką i ziemniakami, połączone kremową śmietanką.
Danie główne
Kacze Udko w marynacie z imbiru, tymianku, czosnku, pieczone z morelą i żurawiną. Podawane z sosem żurawinowym, domowymi kopytkami i czerwoną kapustą.
Deser
Pieczona Grucha na redukcji winnej to słodycz dojrzałych gruszek z aromatycznymi nutami czerwonego wina. Jej smak wzbogacają niebieski ser pleśniowy oraz tostowane włoskie orzechy.
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, orzech włoski, ryby, mleko, laktoza, jaja, mięczaki, orzech brazylijski, orzech laskowy, orzech makadamia, orzech nerkowca, orzech pekan, orzech pini, orzeszki ziemne, pistacje, skorupiaki, soja, seler

Menu B

69
Przystawka / zupa
Carpaccio z buraka Żuławski czerwony burak podany z kozim serem oraz prażonym słonecznikiem.
Danie główne
Dynia Piżmowa oraz ragout fasolowe z grillowaną cebulą i sosem pomidorowym na deserowym winie cherry.
Deser
Żuławska Słodycz - pieczone na parze ciasto daktylowe z domowym sosem karmelowym, podane z gałką lodów rzemieślniczych.
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, jaja, laktoza, migdał, mleko, orzech brazylijski, orzech laskowy, orzech makadamia, orzech nerkowca, orzech pekan, orzech pini, orzech włoski, orzeszki ziemne, pistacje, seler

MAŁE ŻUŁAWY

Małe Żuławy - kuchnia inspirowana lokalnymi produktami. Powstała z miłości do Żuław i gotowania. Przygotowane z pasją potrawy prowadzą Cię w świat kulinarnych doznań.