Modra

Mickiewicza 18/2, 60-834 Poznań

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

69
Przystawka / zupa
KREMOWY ŻUR CHRZANOWY Z GRZYBAMI / V E G E zabielany śmietaną
Danie główne
KULEBIAK Z WOŁOWINĄ ZAPIEKANY POD SEROWYM BESZAMELEM farsz z mielonego serca łopatki wołowej, doprawionej kuminem , kulebiak podany z sosem z pieczonych warzyw i marynowaną w cytrynie i czosnku cukinią i mizuną
Deser
Jesienne owoce pod maślaną kruszonką
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, gorczyca, jaja, kazeina, kokos, laktoza, lizozym, łukin, mięczaki, migdał, mleko, orzech brazylijski, orzech laskowy, orzech makadamia, orzech nerkowca, orzech pekan, orzech pini, orzech włoski, orzeszki ziemne, pistacje, ryby, seler, sezam, skorupiaki, soja

Menu B

99
Przystawka / zupa
KREMOWA KASZANKA NA KARMELIZOWANYM JABŁKU podana z musem z pigwy i żołądkami gęsimi
Danie główne
MODROWA KACZKA W PYZIE I WIŚNIACH długo pieczona, szarpana kaczka, duszona w sosie z czerwonego wina, wiśni i korzennych przypraw, podana w pyzie drożdżowej naszego wypieku z czystej od spulchniaczy i ulepszaczy mąki z młyna Ciechanowiec, z modrą kapustą, żurawiną i prażonymi migdałami
Deser
BEZA Z MUSEM CHAŁWOWYM I WIŚNIAMI

Modra

Modra to kameralne miejsce, którego sercem jest otwarta kuchnia. Menu Modrej oparte jest na kulinarnych klasykach Polski Wschodniej (Szymon) oraz Zachodniej (Dorota). Zależy nam, by w Modrej panował swobodny i bezpretensjonalny klimat a na talerzu szukamy prawdy i dopasowania. Komfortu. Naszym Modrowym klasykiem jest kaczka w pyzie naszego wypieku podawana z sosem wiśniowym, modrą kapustą i prażonymi migdałami