MONTE-CARLO

Paderewskiego 20, 25-004 Kielce

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

99
Przystawka / zupa
Krem ze świeżego czosnku z oliwą pietruszkową z domowymi grzankami
Danie główne
Stek z halibuta grenlandzkiego z puree' z zielonego groszku i tagliatelle ze świeżych warzyw
Deser
Świeży ananas Panko z lodami czekoladowymi i owocami leśnymi
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, gorczyca, mleko, laktoza, ryby, sezam

Menu B

99
Przystawka / zupa
Klasyczna sałatka Cezar z soczystym kurczakiem
Danie główne
Kalafior panierowany ze świeżymi warzywami z patelni
Deser
Naleśniki z serem Mascarpone z owocami i bitą śmietaną
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, gorczyca, jaja, laktoza, mleko, soja

MONTE-CARLO

Restauracja Monte-Carlo powstałą w lutym 2001 roku. Jej nazwa wywodzi się od najstarszego rajdu samochodowego , MONTE-CARLO. Właściciel restauracji, Grzegorz Romański , były dziennikarz motoryzacyjny, fotoreporter i kierowca rajdowy stworzył w lokalu niepowtarzalny motoryzacyjny klimat . Na ścianach lokalu znajdziecie Państwo wiele motoryzacyjnych motywów, oraz pamiątkowe plakietki z 1975 i 1976 roku, kiedy to zawodnicy Rajdu Monte-Carlo z ówczesnej Europy Wschodniej startujący wtedy z Warszawy przejeżdżali przez Kielce ulicą Buczka (obecnie ul. Paderewskiego ) przy której zlokalizowany jest lokal. Restauracja Monte-Carlo jest laureatem wielu konkursów kulinarnych i od 12 lat znajduje się na liście 100 najlepszych restauracji w Polsce. Jest również laureatem prestiżowego konkursu Fundacji VIP Polska od Kuchni- Złotego Widelca już od 5 lat. W lokalu serwowane są dania kuchni regionalnej i polskiej z produktów od lokalnych dostawców. Klienci najchętniej wybierają takie dania jak zalewajka świętokrzyska, różne rodzaje pierogów, znakomity śledź po kielecku, filet z kaczki w sosie korzennym z owocami leśnymi, golonka na kapuście zasmażanej, czy rumieńce wołowe z obsmażanymi kopytkami i buraczkami zasmażanymi. Menu jest obszerne , ale wszystkie dania przygotowywane są codziennie od podstaw.