Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line, skontaktuj się z obsługą restauracji.
"P JAK PYSZNIE"
W Restauracji „P jak Pysznie” największa uwagę przyciąga okno, które umożliwia nieustanne podglądanie pracy szefa kuchni i jego zespołu. Nie chciałem nigdy mieć dużej firmy, wielkiego biznesu i setki ludzi. Marzeniem był mały, fajny biznes, w którym nie traci się kontaktu z klientem. Zaraz po klientach najważniejsza jest dla mnie świeżość i jakość produktów. Kuchnia serwowana w „P jak Pysznie” jest sezonowa – karta zmienia się co 2 miesiące. – U nas nie ma zamrażarek, tylko jedna, ale tylko dlatego, że jest ona przeznaczona do lodów. Przejmując ten lokal od poprzedniego właściciela postanowiłem, że w „P jak Pysznie” będą tylko świeże produkty. Wykorzystanie owoców i warzyw sezonowych jest tak samo ważne jak otwartość na ludzi. Źle jest „zamrażać się na innych” i tak samo nie można robić z jedzeniem. To trochę jak wyraz szacunku. Kuchnia charakteryzuje sie smakami kuchni Polskiej "zapominanej" i przełamaniem kuchni nowoczesnej. Otwarci jesteśmy na nowości. Ważnym rozwojem firmy było wstąpienie do Wielkopolskiej sieci dziedzictwa kulinarnego, gdzie pielęgnuje się tradycyjne potrawy wielkopolskie oraz muc poznania produktu lokalnego. Przygoda z siecią zaczęła się od zaproszeń na konkursy gastronomiczne o tematyce produktu lokalnego. Możliwość wstąpienia do dziedzictwa kulinarnego zawdzięczam potrawą. Chłodnik z czerwonej porzeczki i dania głównego ozorków w otulinie chrzanowej z dodatkiem konfitury z czerwonej cebuli oraz szarych klusek. Restauracja powstała 2 września 2015 roku, przez ten czas udało rozwinąć się restauracje o bazę cateringową. Zostanie członkiem sieci dziedzica kulinarnego wielkopolska w 2018 roku