"P jak pysznie"

UL. Sportowa 9, 63-600 Kępno

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

99
Przystawka / zupa
KROKIET Z KASZANKI konfitura z czerwonej cebuli i porzeczki/ panierka / sos z musztardy i jogurtu / chips z jarmużu / grzybki blanszowane.
Danie główne
STEK Z ROSTBEFU blanszowane borowiki / pieczone ziemniaki / tymianek/ masło / skorzonera z powidłami
Deser
BEZA PAVLOVA mus z owoców leśnych / emulsja malinowa / krem pistacjowy / owoce
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, gorczyca, jaja, laktoza, mleko, orzech nerkowca, orzech pini, pistacje, seler

Menu B

69
Przystawka / zupa
GRILLOWANY SER KOZI mus z owoców leśnych / lekka sałatka / emulsja pietruszkowa / owoc granatu
Danie główne
PIEROGI DOMOWE kasza / grzyby / konfitura z czerwonej cebuli / ogórek marynowany.
Deser
BEZA PAVLOVA mus z owoców leśnych / emulsja malinowa / krem pistacjowy / owoce
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, gorczyca, jaja, kazeina, kokos, laktoza, lizozym, łukin, mięczaki, migdał, mleko, orzech brazylijski, orzech laskowy, orzech makadamia, orzech nerkowca, orzech pekan, orzech pini, orzech włoski, orzeszki ziemne, pistacje, ryby, seler, sezam, skorupiaki, soja

"P jak pysznie"

W Restauracji „P jak Pysznie” największa uwagę przyciąga okno, które umożliwia nieustanne podglądanie pracy szefa kuchni i jego zespołu. Nie chciałem nigdy mieć dużej firmy, wielkiego biznesu i setki ludzi. Marzeniem był mały, fajny biznes, w którym nie traci się kontaktu z klientem. Zaraz po klientach najważniejsza jest dla mnie świeżość i jakość produktów. Kuchnia serwowana w „P jak Pysznie” jest sezonowa – karta zmienia się co 2 miesiące. – U nas nie ma zamrażarek, tylko jedna, ale tylko dlatego, że jest ona przeznaczona do lodów. Przejmując ten lokal od poprzedniego właściciela postanowiłem, że w „P jak Pysznie” będą tylko świeże produkty. Wykorzystanie owoców i warzyw sezonowych jest tak samo ważne jak otwartość na ludzi. Źle jest „zamrażać się na innych” i tak samo nie można robić z jedzeniem. To trochę jak wyraz szacunku. Kuchnia charakteryzuje sie smakami kuchni Polskiej "zapominanej" i przełamaniem kuchni nowoczesnej. Otwarci jesteśmy na nowości. Ważnym rozwojem firmy było wstąpienie do Wielkopolskiej sieci dziedzictwa kulinarnego, gdzie pielęgnuje się tradycyjne potrawy wielkopolskie oraz muc poznania produktu lokalnego. Przygoda z siecią zaczęła się od zaproszeń na konkursy gastronomiczne o tematyce produktu lokalnego. Możliwość wstąpienia do dziedzictwa kulinarnego zawdzięczam potrawą. Chłodnik z czerwonej porzeczki i dania głównego ozorków w otulinie chrzanowej z dodatkiem konfitury z czerwonej cebuli oraz szarych klusek. Restauracja powstała 2 września 2015 roku, przez ten czas udało rozwinąć się restauracje o bazę cateringową. Zostanie członkiem sieci dziedzica kulinarnego wielkopolska w 2018 roku