PAŁAC I FOLWARK GALINY

Galiny 110, 11-214 Galiny

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

69
Przystawka / zupa
Aromatyczny wywar z grzybów leśnych / domowe kluski / chrzan / śmietana
Danie główne
Pierogi z farszem z kaczki podsmażane / mus jabłkowy / żurawina (6 sztuk) Lub Pierogi z dynią / wędzony ser / palone masło / marynowana dynia (6 sztuk)
Deser
Pieczone jabłko z galińskiego sadu / karmel dyniowy / orzechy pekan / kruszonka chlebowa / śmietana z macierzanką
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, seler, gorczyca, jaja, mleko, laktoza

Menu B

99
Przystawka / zupa
Zupa Flisacka / okonki / raki / boczek / śmietana / koper
Danie główne
Żeberka wieprzowe / sos miodowo tymiankowy / karmelizowane śliwki / puree z dyni / topinambur Lub Pierogi z dynią / wędzony ser / palone masło / marynowana dynia (6 sztuk)
Deser
Chałka dyniowa / konfitura z żurawiny / lody karmelizowane z solą / owoce leśne
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, seler, gorczyca, orzech pekan, jaja, skorupiaki, mleko, soja, laktoza

PAŁAC I FOLWARK GALINY

Gospoda Galiny to dwupoziomowa restauracja, z górującą nad nią wieżą zegarową, mieści się w zabytkowym spichlerzu. Niepowtarzalny nastrój stwarzają odsłonięte krokwie pod wysokim drewnianym stropem, centralnie usytuowany, romantyczny kominek oraz oryginalny piec chlebowy. Atmosferę wnętrza podkreślają ręcznie wyrabiane gliniane dzbany i misy oraz dekoracje z kwiatów. Zimą kieliszek domowej nalewki w fotelu przy kominku, latem posiłek w wiejskim ogrodzie tonącym w kwiatach – o każdej porze roku miejsce to gwarantuje niezapomniane wrażenia – kulinarne i nie tylko. Galińska Gospoda została dwukrotnie wyróżniona „czapką” w Żółtym Przewodniku Gault&Millau Polska. Jest to jedna z dwóch najbardziej prestiżowych serii wydawniczych, recenzujących rynek gastronomiczny. Otrzymaliśmy również wyróżnienie I stopnia w X edycji konkursu Najlepszy Produkt i Usługa Warmii i Mazur w kategorii usługa gastronomiczna. Szef kuchni Daniel Dąbrowski wraz ze swoim zespołem skupia się na potrawach regionalnych inspirowanych produktami sezonowymi dostępnymi zarówno z naszych okolic jak i ogrodów i farmy znajdującej się na terenie pałacowym.