Pałac i Folwark Galiny

Galiny 110, 11-200 Bartoszyce

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

69
Przystawka / zupa
Krem z buraka / wędzony twaróg / grzanki
Danie główne
Kulebiak z kapusta, grzybami i wędzoną śliwką / ćwikła
Deser
Strudla z gruszką i bakaliami / bita śmietana
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, jaja, laktoza, mleko, orzech laskowy, seler

Menu B

99
Przystawka / zupa
Zupa flisacka / okonki / raki / śmietana / koper
Danie główne
Pieczona pierś perliczki/ puree z pietruszki/ fondant ziemniaczany/ sos grzybowy
Deser
Naleśniki z pigwą/ karmelizowana pomarańcz/ jagody/ bita śmietana
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, jaja, laktoza, mleko, orzech laskowy, ryby, seler, skorupiaki

Pałac i Folwark Galiny

Gospoda Galiny to dwupoziomowa restauracja, z górującą nad nią wieżą zegarową, mieści się w zabytkowym spichlerzu. Niepowtarzalny nastrój stwarzają odsłonięte krokwie pod wysokim drewnianym stropem, centralnie usytuowany, romantyczny kominek oraz oryginalny piec chlebowy. Atmosferę wnętrza podkreślają ręcznie wyrabiane gliniane dzbany i misy oraz dekoracje z kwiatów. Zimą kieliszek domowej nalewki w fotelu przy kominku, latem posiłek w wiejskim ogrodzie tonącym w kwiatach – o każdej porze roku miejsce to gwarantuje niezapomniane wrażenia – kulinarne i nie tylko. Galińska Gospoda została dwukrotnie wyróżniona „czapką” w Żółtym Przewodniku Gault&Millau Polska. Jest to jedna z dwóch najbardziej prestiżowych serii wydawniczych, recenzujących rynek gastronomiczny. Otrzymaliśmy również wyróżnienie I stopnia w X edycji konkursu Najlepszy Produkt i Usługa Warmii i Mazur w kategorii usługa gastronomiczna. Od lat restauracja Gospoda Galiny jest członkiem sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla. Szef kuchni Daniel Dąbrowski wraz ze swoim zespołem skupia się na potrawach regionalnych inspirowanych produktami sezonowymi dostępnymi zarówno z naszych okolic jak i ogrodów i farmy znajdującej się na terenie pałacowym.