Pałac w Orli

Orla 50, 63-720 Koźmin Wielkopolski

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

69
Przystawka / zupa
Smażony ser z Kowalewa w chrupiącej panierce podany z żurawiną
Danie główne
Żeberko wołowe w sosie barbecue, młode ziemniaki konfitowane, chrupiąca sałata
Deser
Maliny na gorąco podane z adwokatem oraz gałką lodów
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, gorczyca, jaja, kazeina, kokos, laktoza, lizozym, łukin, mięczaki, migdał, mleko, orzech brazylijski, orzech laskowy, orzech makadamia, orzech nerkowca, orzech pekan, orzech pini, orzech włoski, orzeszki ziemne, pistacje, ryby, seler, sezam, skorupiaki, soja

Menu B

99
Przystawka / zupa
Pałacowa czernina z łazankami
Danie główne
Pieczona połowa kaczki z modrą kapustą i rodzynkami oraz pieczonym jabłkiem podany z pałacową kluską parowaną Nasza kaczka otrzymała rekomendacje "TUTEJ NA KACZKĘ" na Ogólnopolskim Festiwalu Dobrego Smaku w Poznaniu
Deser
Kruszona beza z owocami oraz lodami
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, gorczyca, jaja, kazeina, kokos, laktoza, lizozym, łukin, mięczaki, migdał, mleko, orzech brazylijski, orzech laskowy, orzech makadamia, orzech nerkowca, orzech pekan, orzech pini, orzech włoski, orzeszki ziemne, pistacje, ryby, seler, sezam, skorupiaki, soja

Pałac w Orli

Pałac w Orli oferuje menu kuchni polskiej. Wszystkie potrawy przygotowujemy z produktów pochodzących od lokalnych dostawców. Produkty, które wykorzystujemy w kuchni są własnoręcznie wyrabiane przez właścicielkę m.in. dżemy, powidła, sosy pomidorowe, buraczki, ogórki, grzyby, śliwki w occie do czerniny, czy też syrop z kwiatów czarnego bzu zwany hyćką. Warzywa i owoce pochodzą z własnego sadu i ogrodu a grzyby z pobliskich lasów. Z mleka pochodzącego z sąsiednich gospodarstw robi się sery kozie oraz krowie krótko dojrzewające. W pałacowej wędzarni wędzone są pstrągi z Zielenicy, dojrzewają wędliny z mangalicy oraz ze świni złotnickiej. Wszystko to czyni naszą kuchnię wyśmienitą, zdrową i przede wszystkim naturalną. Bardzo duże znaczenie przywiązujemy do tradycyjnej kuchni wielkopolskiej, dlatego też zawsze w listopadzie na Świętego Marcina pojawia się gęsina, natomiast czernina z przepisu prababci właścicieli gości w karcie od jesieni aż do końca wiosny.