Restauracja Pod Samsonem

Freta 3/5, 00-227 Warszawa

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

69
Przystawka / zupa
Staropolski żur na wędzonce z jajem na twardo
Danie główne
Kotlet schabowy z zasmażaną kapustą z pieczarkami oraz ziemniakami z koperkiem
Deser
Sernik na lokalnym twarogu z wiśniowym sosem i plastrem pomarańczy
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, jaja, laktoza, mleko, seler

Menu B

99
Przystawka / zupa
Trzy pierogi z różnymi farszami: z mięsem, ruskie oraz z kapustą i grzybami podane z okrasą z cebuli i boczku
Danie główne
Kacze udka z z pieczonymi jabłkami, gęstym sosem wiśniowym i kopytkami w pietruszkowym maśle
Deser
Sernik na lokalnym twarogu z sosem wiśniowym i plastrem pomarańczy
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, jaja, laktoza, mleko

Restauracja Pod Samsonem

Otwarta nieprzerwanie od 1958 roku legendarna restauracja serwująca kuchnię polsko-żydowską w autorskiej odsłonie. Wyjątkowe miejsce powstałe tuż po odbudowie warszawskiej starówki w bezpośredniej bliskości bramy barbakanu. Serwowane „Pod Samsonem” dania to podróż przez smaki polskie oraz żydowskie w bezpretensjonalnym wydaniu. Wnętrze projektu Marka Lewandowskiego i Marcina Stajewskiego (scenografowie teatralni związani z m.in. teatrem Ateneum, Sabat, Współczesnym) zaprasza do przestudiowania historii sięgającej wieki wstecz, prezentując na ścianach liczne pamiątki historyczne.