Restauracja Bursztynowa w Hotelu Bartan

Turystyczna 9A, 80-680 Gdańsk

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

69
Przystawka / zupa
Śledź po żuławsku w oliwie podany z marynowanymi grzybkami, plasterkami marchewki i korniszona
Danie główne
Golonka duszona na kapuście z ziemniakami puree
Deser
Jabłko pieczone ze śliwką na sosie waniliowym

Menu B

99
Przystawka / zupa
Czernina z kaszubskimi kluskami łyżką kładzionymi
Danie główne
Kaczka pomorska pieczona z jabłkami, podana z kluskami ziemniaczanymi, kociewskimi piklami i dynią marynowaną
Deser
Owoce jesienne zapiekane w koglu-moglu Lampka czerwonego wina
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, jaja, mleko, seler

Restauracja Bursztynowa w Hotelu Bartan

Nasza klimatyczna Restauracja Bursztynowa w Hotelu Bartan na Wyspie Sobieszewskiej zaspokoi najbardziej wyrafinowane podniebienia smakoszy kuchni polskiej. Dba o nią niezmiennie od 20 lat ten sam Szef Kuchni - Sławomir Sieg. To spod jego ręki wychodzi tradycyjna czernina z kaszubskimi kluskami - zwana również czarną polewką i najlepsza kaczka na Pomorzu. Zapraszamy do odwiedzin i przy okazji do skorzystania z dawki jodu podczas spaceru po naszych pięknych, szerokich plażach. Ten duet gastronomiczno-rekreacyjny na pewno się opłaci !