Restauracja Motlava

Stara stocznia 2/1, 80-862 Gdańsk

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

69
Przystawka / zupa
Krem z dyni to idealna, rozgrzewająca zupa na chłodne dni. Gładka i aksamitna konsystencja, wzbogacona nutą imbiru i aromatycznych przypraw, takich jak cynamon i gałka muszkatołowa, sprawia, że to danie jest nie tylko sycące, ale i pełne smaku. Serwowany z grzankami lub pestkami dyni, dostarczy ciepła i przyjemności na długi czas.
Danie główne
Krokiet z farszem z suszonych pomidorów, kaszy bulgur, warzyw, chilli i ciecierzycy to aromatyczne i sycące danie łączące bogactwo smaków. Delikatnie pikantne nadzienie, pełne zdrowej kaszy i soczystych warzyw, uzupełnione o nutę ostrego chilli, jest zawinięte w chrupiące ciasto. Całość dopełnia wyrazisty sos kaparowy, który dodaje potrawie charakterystycznej kwasowości i głębi smaku. Idealna propozycja dla miłośników połączeń tradycji z nowoczesnymi, roślinnymi składnikami.
Deser
Brownie z fasoli to zaskakujący, ale niezwykle smaczny deser. Wilgotne, czekoladowe ciasto o intensywnym smaku, przygotowane na bazie czarnej fasoli, jest idealnym połączeniem zdrowia i przyjemności. Nikt nie domyśli się, że ten słodki wypiek jest pełen białka i błonnika, a jednocześnie pozostaje bezglutenowy i bogaty w czekoladową rozkosz.

Menu B

99
Przystawka / zupa
Ręcznie lepione pierogi z białą kiełbasą to tradycyjne danie o wyjątkowym, pełnym smaku. Delikatne ciasto kryje w sobie aromatyczne nadzienie z soczystej, przyprawionej białej kiełbasy, co tworzy idealne połączenie dla miłośników klasycznych polskich smaków. Każdy pieróg to domowa doskonałość, serwowana z odrobiną masła lub podsmażona na złocisty kolor, co czyni ten posiłek prawdziwie sycącym i rozgrzewającym.
Danie główne
Zraz z dzika na kaszotto to wykwintne danie łączące dzikość natury z delikatnością polskiej kuchni. Soczyste, długo duszone mięso z dzika, pełne głębokich, leśnych aromatów, podane jest na aksamitnym kaszotto – kremowej kaszy perłowej gotowanej na bulionie z nutą ziół. To doskonałe połączenie tradycji i elegancji, idealne na wyjątkowe okazje.
Deser
Brownie z fasoli to zaskakujący, ale niezwykle smaczny deser. Wilgotne, czekoladowe ciasto o intensywnym smaku, przygotowane na bazie czarnej fasoli, jest idealnym połączeniem zdrowia i przyjemności. Nikt nie domyśli się, że ten słodki wypiek jest pełen białka i błonnika, a jednocześnie pozostaje bezglutenowy i bogaty w czekoladową rozkosz.
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, jaja, laktoza, mleko, seler, soja

Restauracja Motlava

Restauracja Motlava to miejsce stworzone z miłości do tego, co w polskiej kuchni najlepsze… Znajdujemy się przy samym nabrzeżu historycznej rzeki przepływającej przez Gdańsk - Motławy. Serwujemy tradycyjne, staropolskie dania w odświeżonym, autorskim stylu. Nasze kulinaria lepimy, zawijamy i przygotowujemy samodzielnie. Oprócz rodzimych smaków oferujemy także szeroką gamę wysokiej klasy alkoholi i bazujących na nich cocktaili. Wszystko to ukryte we wnętrzach, w których minimalizm łączy się z nowoczesnością.