Restauracja Motlava

Stara stocznia 2/1, 80-862 Gdańsk

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

69
Przystawka / zupa
Pierogi z twarogiem i ziemniakami to klasyczne danie kuchni polskiej, które zachwyca swoim smakiem i aromatem. Delikatne ciasto pierogowe jest ręcznie formowane i nadziewane farszem. Danie jest podawane z kwaśną śmietana, masłem. Na wierzchu pierogów można znaleźć świeżo siekany szczypiorek, który daje im świeżość i pikantność. Danie wegetariańskie.
Danie główne
Gołąbki z ciecierzycy, kaszy bulgur, warzyw, suszonych pomidorków, chilli i kremowego sosu kaparowego to wyjątkowe danie, które łączy w sobie zdrowe składniki i wyraziste smaki. Delikatne liście kapusty włoskiej w połączeniu z aromatycznym farszem i kremowym sosem kaparowym, nadaje daniu kremowej konsystencji i pikantnego charakteru . Danie wegetariańskie.
Deser
Sernik królewski z kakaową kruszonką i delikatnym twarogiem o nutce cytryny to prawdziwa ekstaza dla smakoszy deserów. Ten wyjątkowy wypiek łączy w sobie harmonię intensywnego smaku kakaowej kruszonki z lekkim, cytrynowym akcentem twarogu. Sernik jest aksamitny i gładki, a kakaowa kruszonka dodaje mu chrupkości i głębi smaku. Nutka cytryny w twarogu dodaje świeżości i subtelnej kwasowości, tworząc niezapomniany połączony smak, który rozbudza zmysły.
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, jaja, laktoza, mleko, seler, soja

Menu B

99
Przystawka / zupa
Pyzy z farszem z kaczki, chrupiącym chipsem z boczku i kremowym sosem demi-glace drobiowym to wyjątkowe połączenie smaków i tekstur. Delikatne, pulchne pyzy kryją w sobie soczysty i aromatyczny farsz z kaczki, chrupiący chips z boczku nadaje daniu wyjątkowej tekstury, Całość jest podawana z kremowym sosem demi-glace drobiowym, który wzbogaca smak dania. Jest to danie które, łączy wyrafinowany smak z przyjemnością jedzenia.
Danie główne
Zraz wołowy z wyjątkowym farszem z kiszonego ogórka, cebuli i wędzonego boczku to prawdziwa uczta dla miłośników kuchni mięsnej. Mięso jest delikatnie duszone w aromatycznym sosie winnym, co nadaje mu wyjątkowego smaku i soczystości. To danie to idealne połączenie intensywnych smaków mięsa, chrupiącego farszu i aromatycznych przypraw. Dodatkowo, towarzyszą mu kluski śląskie, które doskonale komponują się z sosem i tworzą pełnię smaku i konsystencji.
Deser
Szarlotka z kwaśnych jabłek z sosem wiśniowym i koglem moglem to harmonia smaków w każdym kęsie. Kruche ciasto, pełne kawałków soczystych jabłek z musem wiśniowym stanowi idealne tło dla intensywności smaków. Puszysty sos kogel-mogel nadaje deserowi wyjątkowej aksamitności.
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, jaja, laktoza, mleko

Restauracja Motlava

Restauracja Motlava to miejsce stworzone z miłości do tego, co w polskiej kuchni najlepsze… Znajdujemy się przy samym nabrzeżu historycznej rzeki przepływającej przez Gdańsk - Motławy. Serwujemy tradycyjne, staropolskie dania w odświeżonym, autorskim stylu. Nasze kulinaria lepimy, zawijamy i przygotowujemy samodzielnie. Oprócz rodzimych smaków oferujemy także szeroką gamę wysokiej klasy alkoholi i bazujących na nich cocktaili. Wszystko to ukryte we wnętrzach, w których minimalizm łączy się z nowoczesnością.