RESTAURACJA POZNAŃSKA 11 | TALERZYKI & WINO

Poznańska 11, 00-682 Warszawa

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

69
Przystawka / zupa
Zestaw talerzyków: 1. pieczona kapusta przekładana prażonymi orzechami laskowymi z cukrem muscovado, dymny olej chilli 2. dynia z szałwią smażona na burre noisette, orzechowa pasta z cieciorki, krem z balsamico, prażone nasiona dyni, zest pomarańczow 3. ziemniaki w złotej skórce, gzik z wędzonego twarogu, pesto z polskich ziół, czerwona cebula marynowana w occie winnym i żubrówce, kapary z czosnku niedźwiedziego, koper 4. buraki marynowane w pomarańczach, sorbet z czarnej porzeczki, kremowy serek, chrzan
Danie główne
Jako kolejny talerzyk: Krewetki gotowane w maślanym bulionie z rozmarynem, świeżym liściem laurowym, zielem angielskim, pieprzem, szczyptą wędzonej papryki węgierskiej
Deser
muffin z ciasta francuskiego, jabłka w muscovado, rzemieślnicze lody śmietankowe
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, gorczyca, jaja, kazeina, kokos, laktoza, lizozym, łukin, mięczaki, migdał, mleko, orzech brazylijski, orzech laskowy, orzech makadamia, orzech nerkowca, orzech pekan, orzech pini, orzech włoski, orzeszki ziemne, pistacje, ryby, seler, sezam, skorupiaki, soja

Menu B

69
Przystawka / zupa
Zestaw talerzyków: 1. pieczona kapusta przekładana prażonymi orzechami laskowymi z cukrem muscovado, dymny olej chilli 2. dynia z szałwią smażona na burre noisette, orzechowa pasta z cieciorki, krem z balsamico, prażone nasiona dyni, zest pomarańczow 3. ziemniaki w złotej skórce, gzik z wędzonego twarogu, pesto z polskich ziół, czerwona cebula marynowana w occie winnym i żubrówce, kapary z czosnku niedźwiedziego, koper 4. buraki marynowane w pomarańczach, sorbet z czarnej porzeczki, kremowy serek, chrzan
Danie główne
Jako kolejny talerzyk: maślaki z cebulką w sosie śmietanowym, kruszony ser turkusowy, podsmażona na maśle polenta z kaszy kukurydzianej, natka
Deser
muffin z ciasta francuskiego, jabłka w muscovado, rzemieślnicze lody śmietankowe
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, gorczyca, jaja, kazeina, kokos, laktoza, lizozym, łukin, mięczaki, migdał, mleko, orzech brazylijski, orzech laskowy, orzech makadamia, orzech nerkowca, orzech pekan, orzech pini, orzech włoski, orzeszki ziemne, pistacje, ryby, seler, sezam, skorupiaki, soja

RESTAURACJA POZNAŃSKA 11 | TALERZYKI & WINO

Poznańska 11 to lokalna warszawska restauracja w śródmieściu. Lubimy jak jest prosto i dobrze. Jedzenie i wino ma po prostu smakować i sprawiać przyjemność. Wieczorem jesteśmy klimatyczną knajpką z wine barem, a w weekendy od rana serwujemy śniadania. Dania podajemy w postaci talerzyków, którymi można się dzielić. Lejemy głównie wina naturalne i mamy sporo zdrowych alternatyw dla alko. Jak można, wybieramy lokalne składniki - warzywa, nabiał i trochę morza. Sami chcemy mieć przyjemność z pracy, dlatego raczej zawsze mamy fajny klimat. Latem w ogródku robimy zieloną oazę w centrum miasta, a zimą przytulność. Nasze ulubione słowa to prosta, autentyczność, harmonia, radość, bliskość, zabawa i inne, które pojawiają się spontanicznie w zależności od dnia.