Zajazd u Jana

Nowa Wieś Złotoryjska 41, 59-500 Złotoryja

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

69
Przystawka / zupa
Śledzik pod musem jabłkowo cebulowym
Danie główne
Karkówka w sosie myśliwskim, gotowane ziemniaki i surówki
Deser
Sernik
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, gorczyca, ryby, soja, laktoza, mleko, jaja, kazeina, orzech brazylijski, orzech laskowy, orzech makadamia, orzech nerkowca, orzech pekan, orzech pini, orzech włoski, orzeszki ziemne, seler

Menu B

99
Przystawka / zupa
Krem z pomidorów z serem feta
Danie główne
Sandacz pieczony
Deser
Szarlotka z gałką lodów
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, gorczyca, mleko, jaja, kazeina, ryby, seler

Zajazd u Jana

Restauracja rodzinna znajduje się w na obszarze Geoparku Krainy Wygasłych Wulkanów w okolicy średniowiecznego miasta Złotoryja. Przy restauracji zlokalizowana jest również hodowla ryb oraz łowisko wędkarskie. Szef kuchni przygotowuje pyszne pstrągi z grilla oraz dania kuchni polskiej w większości składające się z lokalnych produktów, a część owoców i warzyw pochodzi z własnego restauracyjnego ogródka. Specjalnością restauracji są ryby przygotowywane na różne sposoby oraz zupa rybna gotowana według unikalnej receptury. W karcie menu restauracji Zajazd u Jana występują również dania sezonowe, sałatki i ciasta. Restauracja oferuje ryby grillowane, smażone, pieczone oraz gotowane na parze, pieczeń z karkówki, placki po węgiersku, pierogi oraz placki z pastą z makreli. Klienci odwiedzający restaurację mają możliwość weekendowego wypoczynku nad wodą na terenie stawów hodowlanych, a w sezonie wiosenno letnim w restauracji spróbowania karpia oraz innych ryb z własnej hodowli.