ArcheVita

Puławska 361, 02-801 Warszawa

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

99
Przystawka / zupa
Pieczony burak nadziewany marynowanym w koprze włoskim śledziu, z gorczycą, bryndzą i trybulą.
Danie główne
Konfitowane udo kacze z szarymi kluskami, sosem żurkowym z suszonymi grzybami i marynowaną dynią.
Deser
Strucla jabłkowa z sosem waniliowym i miechunką.
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, gorczyca, jaja, laktoza, mleko, ryby, seler, sezam

Menu B

99
Przystawka / zupa
Gofry parmezanowe ze smażonymi boczniakami, serem Emilgrana, musem z pasternaku i tymiankiem cytrynowym.
Danie główne
Babka ziemniaczana z kremem z kwaśnej śmietany, pieczonymi kasztanami, jarmużem i marynowaną śliwką.
Deser
Gruszka pieczona w miodzie, z musem korzennym i gotowanym w białym winie kumkwatem.
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, jaja, laktoza, mleko, orzech pekan, soja, sezam

ArcheVita

Niewiele jest takich miejsc, gdzie pasja współgra z doświadczeniem, gdzie łączy się rzeczy z pozoru nie do złączenia, gdzie miesza się smaki, których nikt wcześniej nie zmieszał. ArcheVita stawia na naturę i ekologie: w maju wprowadziliśmy tzw. "zieloną kartę" z wyjątkowymi daniami wegetariańskimi i wegańskimi oraz "czerwoną kartę" z potrawami mięsnymi! Taka jest kuchnia Oliwii Bernady: zaskakuje smakiem, niepowtarzalnym zapachem, naturalnymi składnikami z regionalnych upraw i niekończącą się miłością do gotowania. Z myślą o naszych Gościach w Restauracji ArcheVita serwujemy zarówno dania kuchni polskiej, jak i międzynarodowej, których bazą są świeże i naturalne produkty.