Hotel Śląsk

Oporowska 60, 53-434 Wrocław

Rezerwacja

Wybierz
0
Dorośli
0
Podaj liczbę dzieci

Rezerwacja nie obejmuje dań dla dzieci.
Informacja o liczbie dzieci służy przygotowaniu miejsca przy jednym stoliku a zamówienia dla dzieci składane są à la carte - w restauracji.

Liczba gości
Data
Godzina
0 Suma menu musi być równa liczbie dorosłych gości
Zamówienia dla dzieci składane są à la carte
Menu A
0
Menu B
0,00 zł Suma

Jeśli w wybranym przez Ciebie terminie nie ma możliwości rezerwacji on-line,  skontaktuj się z obsługą restauracji.

Menu A

99
Przystawka / zupa
Pielmieni wieprzowo-wołowe / masło klarowane / kwaśna śmietana / pieprz różowy / mikrogroszek.
Danie główne
Noga z kaczki konfit / tymiankowy gratin ziemniaczany / karmelizowany buraczek ćwikłowy / sos burbonowo wiśniowy / piklowana czerwona cebulka / szczawik.
Deser
Szarlotka na ciepło / lody waniliowe / naturalna bita śmietana / sos czekoladowy / mięta.
Alergeny zawarte w Menu A:
gluten, jaja, laktoza, mleko

Menu B

69
Przystawka / zupa
Krem z białych warzyw / grillowana gruszka / prażone płatki migdałów / oliwa truflowa / mikrogroszek.
Danie główne
Placki z cukinii z serem feta / sos jogurtowo-ogórkowy / sałata rzymska / czarna fasola / marynowany maślak / grillowana gruszka.
Deser
Banan w karmelu / ciasto filo / kruszonka brownie / biała czekolada / pieprz różowy / borówka / mięta.
Alergeny zawarte w Menu B:
gluten, gorczyca, jaja, laktoza, migdał, mleko, seler

Hotel Śląsk

Otoczona zielenią, jasna restauracja z wygodnym parkingiem, znajduje się w Hotelu Śląsk. Jednym z elementów wystroju restauracji jest efektowna foto-panorama Wrocławia oraz klimatyczne czarno-białe, artystyczne, fotografie z urokliwych zakątków tego miasta. W ciepłe dni, miło jest spędzić czas na otoczonym zielenią balkonie, tuż przy restauracji. Dominuje u Nas Kuchnia Polska, na której oparty jest sukces i dobre imię wieloletniej pracy Naszej Restauracji. W dobre samopoczucie wprowadzi klimatyczna muzyka oraz towarzystwo młodej, sympatycznej obsługi kelnerskiej, która zadba o każdy detal. Odwiedzając Nas, już od progu poczujesz serdeczność i gościnność, a zasiadając do stołu, mamy nadzieję, że odkryjesz to, co w Naszej Kuchni najlepsze! Utalentowany Szef Kuchni - Karol Kaczmarek od blisko 8 lat dba o zadowolenie gości i uznanie serwowanych potraw w Naszej Restauracji. Jego Rodzina, ściśle związana z branżą, już od najmłodszych lat miała duży wpływ na rozwój Jego talentu, a zaangażowanie i pasja do gotowania, sprawiły, że do smaków Jego kuchni będziesz musiał wrócić. Karol jest bardzo świadomy swojej pracy, chętnie też zagląda na salę i rozmawia z gośćmi tworząc rodzinną atmosferę. Szefowi Kuchni towarzyszy Jego przyjaciel, a zarazem Zastępca i współtwórca karty menu - Michał Regewicz, który świetnie czuje się w kuchni roślinnej i nowoczesnej. Jego wariacje smakowe ubarwiają smaki dań w Naszej Restauracji, a wysiłek i serce wkładane w pracę widać na każdym talerzu. Młodzi szefowie tworzą zgrany duet i nieustannie dążą do odkrywania i komponowania smaków, by tworzyć tradycyjne dania w ich autorskim - najlepszym wydaniu.